Formar part com a ciutadà/na

Qui pot apuntar-se?

Si tens dificultats per a pagar la llum o el gas, problemes a l’hora de mantindre una temperatura adequada a casa o resideixes en un habitatge antic i poc eficient… L’Escola pot ajudar-te a millorar la teua situació.

Donarem suport a 130 llars de Camins al Grau, Algiròs i Poblats Maritims. Les famílies d’aquests barris tindran prioritat en aquesta primera etapa, però es crearà un llistat d’interessats/des per a següents fases del projecte.

Per què participar?

Si t’apuntes a l’Escola tindràs l’oportunitat de:

  • Rebràs assessorament gratuït per part de persones expertes per a pagar el just per les teues factures de llum i gas.
  • Et donarem consells personalitzats per a reduir els teus consums i passar menys fred o calor a casa.
  • Rebràs un kit d’eficiència energètica (bombetes, regletes, aïllants…) que instal·larem en la teua llar.
  • Podràs participar en activitats grupals on aprendràs sobre energia i salut.
  • Ajudaràs a millorar la qualitat de vida i promoure el Dret a l’Energia en el teu barri i a València.
  • Estaràs al dia d’altres projectes i iniciatives de les que hi pugues formar part 

Inscriu-te

La teua participació com a veí/ïna és indispensable per a demostrar que l’accés a l’energia és fonamental per a millorar la salut i qualitat de vida en els nostres barris.

Per a això, amb el teu consentiment, recollirem les teues dades personals sobre energia i salut durant 18 mesos i mesurarem temperatura, humitat i CO₂ en la teua llar

Coneix quines dades i com us els demanarem ací

En tot el procés se’t garantirà la màxima seguretat. Totes aquestes dades s’estudiaran de manera anònima i ens serviran per a ajudar a altres persones que ho necessiten. Ens posarem en contacte amb tu, t’acompanyarem en tot el procés i resoldrem qualsevol dubte que sorgisca.

FAQ Participants

L’Escola és un projecte promogut per l’Ajuntament de València, en el marc del projecte europeu WELLBASED, per combatre la pobresa energètica a la ciutat i millorar la salut i el benestar als nostres barris.

Per fer-ho, es realitzarà un estudi sobre les relacions entre l’accés a l’energia i el seu impacte en la salut de les persones, i s’oferirà un pla d’intervencions per ajudar 130 llars a millorar-ne la situació i apoderar-se energèticament.

L´Escola és un projecte liderat per l´Ajuntament de València i gestionat per Fundacions públiques. No obstant i això, aspirem a conscienciar i implicar tots els estaments de la societat en la defensa d’un dret a l’energia per a tothom.

La participació a l’Escola és totalment lliure i GRATUÏTA, i prioritzarem l’atenció als que més ho necessiten. El nostre objectiu és que pagues el que és just per les factures energètiques i ajudar-te a consumir menys sense reduir el teu confort.

L’Escola no té una seu com a tal però compta amb l’Oficina de l’Energia (C/Jose Maria Haro, 9, 11. València) com a centre de referència per a atencions personalitzades.

Per apuntar-te pots fer-ho mitjançant el formulari d’inscripció a través del web, o escrivint directament a escoladretenergia@climaienergia.com. També pots trucar a l’Oficina de l’Energia (96 106 15 82 – 657 815 577) des d’on us derivaran als tècnics de l’Escola perquè us puguen atendre el més aviat possible.

El període d’inscripció estarà obert fins al 28 de febrer de 2023, però us recomanem posar-vos en contacte com més prompte millor per assegurar la vostra plaça, hi ha un màxim de 130 llars per a aquesta primera fase.

Pots participar sense cap problema, però recomanem que tingues els subministraments (contractes de llum i gas) al teu nom, per facilitar l’estudi per part dels nostres tècnics i optimitzar les factures més ràpidament.

Sí, el projecte està limitat al terme municipal de València i prioritzarà llars dels barris de Camins al Grau, Algiròs i Poblats Maritims. Si vius a altres barris pots posar-te en contacte igualment i ens posarem en contacte si queden places disponibles.

No és possible, els participants han de ser majors d’edat.

Els tècnics de l’Escola podran assessorar-te en tot moment al voltant de les qüestions relacionades amb la teua participació al projecte i resoldran qualsevol dubte que se’t plantege. A més, el programa inclou reunions i visites amb freqüència mensual, per tant tindràs l’oportunitat de gaudir d’un seguiment constant i un tracte proper.

Per participar a l’Escola, a més de beneficiar-te d’un assessorament gratuït i personalitzat, necessitarem fer un seguiment de salut i energia durant 18 mesos des de la teua inscripció.

Per inscriure’t a L’Escola hauràs de signar un consentiment informat on es descriuran les dades que et demanarem i com les obtindrem. Aquest pas serveix per donar-te la major seguretat i confiança que les teues dades es tractaran de la forma adequada i complint amb tots els estàndards nacionals i europeus.

Les dades que us demanarem, i la manera d’obtenir-les, són les següents:

  • Una volta al mes, visita domiciliària per a la presa de mesures de tensió arterial, saturació d’oxigen i capacitat pulmonar. Adicionalment, un breu qüestionari sobre qualitat del son cada 3 mesos.
  • Qüestionaris complets sobre salut cada 6 mesos, que realitzarem preferiblement a casa teua.
  • Seguiment de consums i despeses en subministraments energètics, recopilant factures i accedint a lectures del comptador de forma remota.
  • Mesurament continu de temperatura, humitat i CO2 a casa teua, per a això instal·larem un sensor senzill i autònom.

Les mesures les duran a terme la Fundació València Clima i Energia i els seus col·laboradors, que es posaran en contacte amb tu regularment per concertar cites i adaptar-se tot el possible a les teues preferències horàries.

T’acompanyarem en tot el procés, ajudant-te durant la presa de dades i resolent qualsevol dubte que tingues.

En tot el procés (visites domiciliàries, tractament de dades…), se’t garantirà la màxima seguretat, seguint estrictes estàndards nacionals i europeus.

Les teues dades personals seran tractades exclusivament per la fundació València Clima i Energia i els seus col·laboradors, i seran pseudonimitzades per al seu estudi a nivell europeu. S’emmagatzemaran en repositoris segurs amb totes les garanties i compliran els estàndards nacionals i europeus més estrictes. Se’t facilitarà un consentiment informat on s’expliquen amb detall les dades sol·licitades i el seu tractament.

Des de l’Escola tractarem d’adaptar-nos als teus horaris i preferències, i et donarem un planning de visites per poder organizar-nos i intentar interferir tan poc com sigui possible en el teu dia a dia. Si puntualment no podem prendre les teues dades, no passa res, podràs seguir la teua participació a L’Escola i recopilarem les dades durant la següent visita.

Per aprofitar al màxim la teua participació a l’Escola, t’animem a participar en el major nombre d’activitats possibles. Oferirem diferents horaris perquè pugues tindre ocasió d’assistir. Però si algun dia no pots, no et preocupes, et mantindrem al dia de les novetats i podràs sumar-te a les següents activitats sense cap inconvenient.

Podràs abandonar el projecte en qualsevol moment sense cap tipus de pega o penalització, tan sols ens ho hauràs de comunicar i realitzarem les gestions oportunes.